Стопкадър бТВНедоволни излязоха на улиците в столицата.Протест срещу реорганизацията на движението

...
Стопкадър бТВНедоволни излязоха на улиците в столицата.Протест срещу реорганизацията на движението
Коментари Харесай

Нов протест срещу новата маркировка в центъра на София

Стопкадър бТВ

Недоволни излязоха на улиците в столицата.

Протест против реорганизацията на придвижването в центъра на София се организира и довечера.

Припомням, че Столична община промени метода паркирането и на придвижване по ул. „ Фритьоф Нансен “ и бул. „ Патриарх Евтимий “.

От „ Спаси София “ оповестиха, че това е в полза на пешеходците, колоездачите и градския превоз, написа btv.bg.

Опонентите им обаче дефинираха измененията като „ гнет “ над жителите.

Темата провокира и спор сред министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и Столичната община. Вчера и от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че промените не са съгласувани с тях.

Според служебния вътрешен министър новата организация основава причина за тапи.

„ Не утвърждавам това, което се случва там. София би трябвало първо да подсигури надземни и подземни паркинги за всички тези коли в централната част и след това за алеите “, разяснява Стоянов.

„ Аргументът първо трябваше да извършите паркинги, след това промени не е годен. Аз разбирам недоволството. Внимателно проследявам обстановката. Няма да спрем плана. Но в случай че се наложи, ще създадем корекции. Мислим за местата за паркиране, по какъв начин ще се развие придвижването, градския превоз “, разгласи преди дни кметът Васил Терзиев. 

Зам.-кметът по превоза Илия Павлов, който е от „ Спаси София “, добави, че след месец ще има проучвания за трафика. Той се обърна и към Калин Стоянов: „ Относно паркингите – имам вяра и чакам той да помогне с парцелите, които са на страната, да с е трансферират към общината – най-много тези пред НДК “. 

Спор има и за разрешението за плана. Според общината идеята е на повече от 10 години. А планът – от 2019 година Оттогава до момента няколко пъти е обсъждан от комисия. Последният – през април.

На този декор кметът Терзиев регистрира, че са позволили неточност, само че тя е информационна – не всички са разбрали за измененията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР